Produkcja

ORYGINALNY PRZEPIS NA
SĘKACZ z XIX wieku

Kliknij w jedno ze zdjęć, aby powiększyć przepis

 

 

Sękacz mazurski to smak i zapach powracający z cudownych lat dzieciństwa. To najdelikatniejsze ciasto biszkoptowo- tłuszczowe, którego ręczną tradycję wypieku podtrzymujemy zgodnie z jego historią od wielu lat.

Niezmieniona receptura i sposób wypieku to rodzinny skarb, który pozwala nam cieszyć się doskonałym, zapachem skórki pomarańczowej oraz wanilii. Świeżo utarte jaja w połączeniu z pozostałymi składnikami dają nam lekkości i pulchność, które pozwalają utrzymać długotrwałą świeżość.

Sękacz mazurski to przede wszystkim odpowiednio dobrane produkty, pochodzące z urokliwego i pełnego kulinarnych inspiracji regionu, jakim są Mazury. Nasz sękacz to wielopokoleniowa tradycja, to pasja i jakości, na którą zasługuje każdy, kto ciekaw jest wykwintnej kuchni.

asortyment

Proces wypiekania Sękacza Mazurskiego to źródło wspaniałego zapachu i smaku, ale przede wszystkim naszych pragnień i marzeń.

Cieszy Cię myśl o radości kogoś bliskiego, którego obdarujemy niezwykłym wypiekiem, spotkanie ze znajomymi, na którym pochwalisz się ciastem o wyjątkowym wyglądzie i kształcie, spokojny leniwy poranek z filiżanką kawy i kawałkiem sękacza, którego smak zatrzyma czas i przeniesie Cię do krainy najpiękniejszych wspomnień i marzeń.

W czasie pieczenia, powstaje wyjątkowe ciasto jakim jest sękacz, ale również Twój uśmiech i radość.

Wystudzony sękacz przygotowywany jest według zamówień Naszych Klientów. W tym momencie sękacze polewamy czekoladą, obsypujemy orzechami lub wiórkami kokosowymi, dekorujemy ozdobami z masy cukrowej wybranymi przez klienta w zależności od okoliczności.